Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: De zaterdag mag weer samen zwemmen (10-06-2020)

Voor de zaterdag geldt dat vanaf zaterdag 13 juni geldt dat ALLE groepjes weer tegelijkertijd gaan zwemmen. De cohorten komen dus te vervallen. We hebben nog wel te maken met de minimale 1,5 meter afstand tot de instructeurs. We zullen dus het aantal instructeurs blijven beperken.

Nu het zwembad en de gemeente de maatregelen iets hebben versoepeld, hebben we op de zaterdagochtend ook in het wedstrijdbad enkele banen tot onze beschikking gekregen. De oudergroep kan hierdoor vanaf zaterdag 13 juni weer gaan trainen. Hierbij geldt uiteraard wel dat IEDEREEN altijd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar moet houden. We vragen de deelnemende ouders hier ook zelf goed op te blijven letten.

Let op: We zwemmen met de oudergroep wel korter dan gebruikelijk. We kunnen tot 08.30 uur gebruik maken van het wedstrijdbad. Hierna kan worden omgekleed. Als dit is gebeurd, dan dienen de ouders het bad te verlaten. Er mogen immers nog geen ouders binnen in de accommodatie wachten.

Zie ook: 'We gaan op zaterdag weer zwemmen'

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.