Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: We gaan op zaterdag weer zwemmen! (27-05-2020)

 

Zoek je de informatie over de vrijdagavond? Klik dan hier.Yes! We hebben groen licht om op de ZATERDAGOCHTEND weer te gaan zwemmen en wel per 6 juni 2020. Helaas kunnen we nog NIET op vrijdagavond zwemmen en gaat ook het ouderzwemmen nog even NIET door. De reden hiervoor is dat er voor kinderen tot en met 12 jaar minder strenge regels gelden dan voor de oudere leden en dat we op vrijdagavond ook te maken hebben met een beperking qua badwater. We hopen echter binnenkort ook weer te gaan zwemmen op de vrijdagavond. Mocht hierover meer bekend zijn, dan laten we dat uiteraard weten.

Zwemmen onder voorwaarden
Natuurlijk is het fijn dat we weer mogen zwemmen maar dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Daarom hebben we een uitgebreid protocol opgesteld dat ook is goedgekeurd door het Vrijburgbad en de gemeente Middelburg. In dit protocol staan ook verschillende regels waarin alle leden zich goed moeten houden. Uiteraard zullen de instructeurs en de coördinator goed toezien op de naleving en waar nodig bijsturen. We roepen iedereen wel op om voor de les even goed onderstaande regels door te nemen. Ouders roepen we op om ze ook goed duidelijk te maken bij hun kinderen.

Hygiëneregels voor iedereen
Onderstaande algemene hygiëneregels vanuit het landelijke protocol zullen aan alle leden worden gecommuniceerd:

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 • Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling).
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen, na het snuiten van de neus.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Schud geen handen.
 • Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.

Gang van zaken voor en na het zwemmen

 • Ga vooraf thuis onder de douche en naar het toilet.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor hun starttijd naar het zwembad. Je dient je zwemkleding onder je reguliere kleding aan te hebben.
 • Het Vrijburgbad heeft binnen looproutes ingesteld welke gevolgd moeten worden/
 • Het Vrijburgbad heeft een specifieke locatie in het bad aangewezen waar zwemmers hun 'overkleding' uit kunnen doen. Zorg dat je zo kort mogelijk op deze locatie blijft. Het gebruik van lockers is niet toegestaan waardoor zowel kleding als schoenen meegenomen zullen moeten worden naar de door het Vrijburgbad aangewezen locatie. Houd hier rekening mee en neem een grote tas mee waarin al je kleding en schoenen passen.
 • Was voor het zwemmen je handen (minimaal 20 seconden en met water en zeep).
 • Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Als een lid toch naar het toilet moet, dan zal worden gevraagd om dit zelf voor en na gebruik schoon te maken.
 • Na het zwemmen kan worden omgekleed in de door het Vrijburgbad aangewezen ruimtes. Douchen is in het Vrijburgbad niet mogelijk. Doe dit dus nadien thuis.
 • Ben je weer omgekleed, blijf dan niet langer dan nodig en verlaat het gebouw via de door het Vrijburgbad aangegeven route.

Ben je benieuwd naar de looproute?
Het Vrijburgbad heeft op haar Facebookpagina een filmpje geplaatst waarin deze te zien is.

Gesplitst zwemmen
Let op: Omdat we te maken hebben met een beperking van het aantal zwemmers in het bad, kunnen niet alle zaterdaggroepen tegelijkertijd zwemmen. Om te voorkomen dat ouders elke week met een ander kind naar het bad moeten komen, hebben broertjes en zusjes in hetzelfde cohort geplaatst. Hierdoor zwemmen ze dus soms in een andere groep dan ze gewend zijn. Wil jouw zoon/dochter toch liever in de eigen groep zwemmen en vind je het niet erg vinden om de ene week voor het ene kind en de andere week voor het andere kind te naar het zwembad te komen? Dan is dat geen probleem. Laat het ons dan wel even weten via info@vandixhoornbrigade.nl. Hieronder vind je een overzicht van wie wanneer zwemt. Zoals gezegd zwemt de oudergroep nog NIET.

Zaterdag 6 juni: Cohort 1

Zaterdag 13 juni: Cohort 2
Zaterdag 20 juni: Cohort 1
Zaterdag 27 juni: Cohort 2
Zaterdag 4 juli: Nog niet bekend

Cohort 1 (zwemt 6 en 20 juni):

Junior Redder 1
Bryan
Dani (vanuit Junior Redder 2)
Elin
Floor
Hera
Jacks
Karsten
Kyan
Milan
 

Junior Redder 3-1
Bram
Dean
Levi
Kevin
Kim
Stan
 

Junior Redder 4
Maxim
Mees
Ries
Tarah
Thomas
 

Cohort 2 (zwemt 13 en 27 juni)
Junior Redder 2
Anne
Dèlano
Mats
Noor
Ranomi
Roan
Timo
Thijmen
Wanne
 

Junior Redder 3-2
Daan
Dylano
Faya
Fien
Hanna
Jayden
Joost
Liam
Quinty

Geen ouders in het bad
Normaal gesproken zijn, zeker bij de jongere leden op de zaterdagochtend, ouders/verzorgers van harte welkom als toeschouwer tijdens het zwemmen. Vanwege de beperking van het aantal aanwezigen is dit nu helaas NIET mogelijk. Ouders worden daarom verzocht om hun kinderen naar de ingang van het zwembad te brengen en daar over te dragen aan de instructeurs. Is er hulp nodig bij het omkleden, dan mag vanuit de regelgeving van het zwembad één ouder mee naar binnen om te helpen maar tijdens de les moet de ouder het gebouw verlaten. Bij het terug omkleden mag uiteraard ook geholpen worden maar als dit niet nodig is, willen wij u vragen niet onnodig naar binnen te komen. Na de les kunnen de kinderen buiten weer worden opgehaald.

 

Update: We zwemmen alleen in badkleding. Omdat de examens zijn vervallen en omdat we nu al een poosje niet hebben getraind kunnen de broeken, shirts, schoenen en regenjassen dus in de kast blijven liggen.

We hopen alle hierboven genoemde kinderen op zaterdag 6 juni weer te zien. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan horen we dat graag. Het gehele protocol is trouwens hier na te lezen. Heb je vragen? Stel ze dan gerust. Dit kan via info@vandixhoornbrigade.nl

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.