Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Zwembad open, maar wij zwemmen nog niet! (11-05-2020)

(laatste update 11-05-2020)
 
Beste allemaal,
 
Waar we half maart nog aangaven enkele weken niet te kunnen zwemmen, zijn we inmiddels al ruim acht weken verder zonder in het zwembad te zijn geweest. In de tussentijd hebben we jullie wel allemaal een leuk doeboek opgestuurd. We hopen dat jullie je hiermee hebben vermaakt en in de tussentijd bovendien allemaal gezond zijn gebleven.
 
Afgelopen week was er positief coronanieuws: de binnenzwembaden mochten (onder voorwaarden) weer open. Afgelopen vrijdag is een landelijk protocol opgesteld met richtlijnen voor de zwembaden, hun personeel en hun bezoekers. Hierna zijn alle zwembaden in ons land hard aan de slag gegaan om de regels te vertalen naar hun eigen accommodaties. Zo ook het Vrijburgbad. Inmiddels heeft het Vrijburgbad bekendgemaakt dat het banenzwemmen en de eigen zwemlessen weer beperkt worden hervat, dit alles in overleg met de gemeente. Die moet namelijk goedkeuring geven.
 
Omdat de mogelijkheid om de zwembaden weer te mogen openen veel mensen verraste en landelijk dus ook nog een protocol moest worden vastgesteld, hebben wij even afgewacht om jullie bij te praten over de ontwikkelingen. Inmiddels is echter duidelijk dat het Vrijburgbad gefaseerd weer zwemmers wil toelaten. Verenigingen kunnen vooralsnog NIET in het bad terecht. Onze brigade kan dus nog geen lessen geven in het zwembad. Wanneer dit wel weer het geval zal zijn en onder welke voorwaarden dat dan is, is nu ook nog niet te zeggen. Als dit wel duidelijk is, dan horen jullie natuurlijk meer van ons. We zullen dan uiteraard ook goed kijken naar hoe we lessen zo kunnen verzorgen dat we alle geldende regels goed in acht nemen.
 
Tot slot: Helaas moeten we dus nog even geduld hebben. Natuurlijk willen ook wij dolgraag weer eens een frisse duik nemen, maar dit mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de gezondheid. We hebben dan ook zeker begrip voor de keuze van het Vrijburgbad om nog even geen verenigingen toe te laten. De situatie waarin we nu zitten is immers voor iedereen nieuw en ondanks dat er nu weer wat meer kan en mag, blijven de mogelijkheden beperkt en is het voor iedereen nog even zoeken naar de juiste weg. Hopelijk tot snel!
 
Het brigadebestuur
 
Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, neem dan contact met ons op via info@vandixhoornbrigade.nl.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.