Nieuws: Zwembad open, maar wij zwemmen nog niet! (11-05-2020)

 

(laatste update 11-05-2020)
 
Beste allemaal,
 
Waar we half maart nog aangaven enkele weken niet te kunnen zwemmen, zijn we inmiddels al ruim acht weken verder zonder in het zwembad te zijn geweest. In de tussentijd hebben we jullie wel allemaal een leuk doeboek opgestuurd. We hopen dat jullie je hiermee hebben vermaakt en in de tussentijd bovendien allemaal gezond zijn gebleven.
 
Afgelopen week was er positief coronanieuws: de binnenzwembaden mochten (onder voorwaarden) weer open. Afgelopen vrijdag is een landelijk protocol opgesteld met richtlijnen voor de zwembaden, hun personeel en hun bezoekers. Hierna zijn alle zwembaden in ons land hard aan de slag gegaan om de regels te vertalen naar hun eigen accommodaties. Zo ook het Vrijburgbad. Inmiddels heeft het Vrijburgbad bekendgemaakt dat het banenzwemmen en de eigen zwemlessen weer beperkt worden hervat, dit alles in overleg met de gemeente. Die moet namelijk goedkeuring geven.
 
Omdat de mogelijkheid om de zwembaden weer te mogen openen veel mensen verraste en landelijk dus ook nog een protocol moest worden vastgesteld, hebben wij even afgewacht om jullie bij te praten over de ontwikkelingen. Inmiddels is echter duidelijk dat het Vrijburgbad gefaseerd weer zwemmers wil toelaten. Verenigingen kunnen vooralsnog NIET in het bad terecht. Onze brigade kan dus nog geen lessen geven in het zwembad. Wanneer dit wel weer het geval zal zijn en onder welke voorwaarden dat dan is, is nu ook nog niet te zeggen. Als dit wel duidelijk is, dan horen jullie natuurlijk meer van ons. We zullen dan uiteraard ook goed kijken naar hoe we lessen zo kunnen verzorgen dat we alle geldende regels goed in acht nemen.
 
Tot slot: Helaas moeten we dus nog even geduld hebben. Natuurlijk willen ook wij dolgraag weer eens een frisse duik nemen, maar dit mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de gezondheid. We hebben dan ook zeker begrip voor de keuze van het Vrijburgbad om nog even geen verenigingen toe te laten. De situatie waarin we nu zitten is immers voor iedereen nieuw en ondanks dat er nu weer wat meer kan en mag, blijven de mogelijkheden beperkt en is het voor iedereen nog even zoeken naar de juiste weg. Hopelijk tot snel!
 
Het brigadebestuur
 
Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, neem dan contact met ons op via info@vandixhoornbrigade.nl.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht