Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Update Coronavirus (21-04-2020)

(Laatste update 21 april 2020)

Beste allemaal,
 

In maart stuurden we jullie een e-mail over het Coronavirus en hoe we in onze lessen extra voorzorgsmaatregelen zouden nemen. Al snel daarna moesten we besluiten een tijdje niet te zwemmen. De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen elkaar snel op en hoe lang de situatie waarin we nu zitten nog gaat duren, is moeilijk te voorspellen. We willen jullie echter wel een update geven van de stand van zaken.

Gezien de overheidsmaatregelen is duidelijk dat we nog tot zeker 20 mei niet kunnen zwemmen. De lessen tot en met die van zaterdag 18 mei vervallen dus sowieso. Wellicht blijft het Vrijburgbad ook na deze datum gesloten, maar daarover is nu nog niets te zeggen. We houden jullie hierover uiteraard op de hoogte.

De onzekerheid rond het verdere verloop van de maatregelen rond het Coronavirus, het wegvallen van meerdere lessen en organisatorische redenen die hierdoor te voorzien zijn hebben we ook moeten besluiten de examens zwemmend redden niet dit seizoen maar pas na de zomer af te nemen. Normaal zouden we in juni in het zwembad examens doen. Dit wordt nu voor de vrijdag 16 en voor de zaterdag 17 oktober 2020.

Eerder besloten we al de kaderdag van 28 maart af te gelasten. Voor dit evenement zal op een later moment een nieuwe datum worden geprikt. Gezien de maatregelen en adviezen die nu gelden voor het samenkomen in groepen en het vermijden van sociale contacten hebben we besloten het kamp dat gepland stond voor 16 en 17 mei ook niet door te laten gaan. We hebben een nieuwe datum vastgesteld en wel het weekend van 4 en 5 september.

We vinden het erg jammer dat we lessen en evenementen moeten schrappen maar gezondheid gaat uiteraard boven alles. We gaan er vanuit dat jullie deze mening delen en hopen jullie graag in goede gezondheid binnenkort weer in het zwembad te mogen zien.

Het brigadebestuur

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, neem dan contact met ons op via info@vandixhoornbrigade.nl

PS: Dit bericht stuurden wij ook via onze nieuwsbrief. Niet gehad? Meld je dan hier aan.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.