Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: GEEN zwemmen i.v.m. Coronavirus (12-03-2020)

(Update 12-03-2020, 22.15 uur)

Eerder deze week stuurden we jullie naar aanleiding van overleg met de GGD Zeeland een extra nieuwsbrief m.b.t. de uitbraak van het nieuwe Coronavirus COVID-19. Vandaag heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Naar aanleiding hiervan heeft NOC-NSF een dringende oproep gedaan om alle sportwedstrijden en -trainingen tot en met 31 maart 2020 af te gelasten.

Onze overkoepelende bond Reddingsbrigade Nederland is aangesloten bij NOC-NSF en heeft ons laten weten het advies op de volgen. Wij als brigade doen dit ook.

Dit betekent dat alle lessen op de vrijdag en de zaterdag in het zwembad in ieder geval tot en met de les van zaterdag 4 april 2020 vervallen! Ook de kaderdag die gepland stond voor zaterdag 28 maart 2020 vervalt. 

Verder zullen reeds geplande vergaderingen van EC, TC en bestuur deze maand niet of in aangepaste vorm doorgaan. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen.

Heb je naar aanleiding van deze extra nieuwsbrief vragen, neem dan contact met ons op via tc@vandixhoornbrigade.nl

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.