Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Mededeling i.v.m. Coronavirus (11-03-2020)

(Update 11-03-2020, 18.30 uur)

 

Zoals jullie allemaal weten zijn inmiddels ook in Zeeland mensen besmet met het nieuwe Coronavirus COVID-19. Het RIVM en de GGD Zeeland hebben richtlijnen opgesteld om besmetting met het virus te voorkomen en verdere verspreiding tegen te gaan.


Buitenom het regelmatig wassen van de handen, het hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes is hier deze week aan toegevoegd dat het beter is om geen handen meer te schudden. Naar aanleiding van deze laatste maatregel hebben wij contact gehad met de GGD Zeeland. Tijdens onze lessen vindt namelijk ook regelmatig lichamelijk contact plaats. Denk bijvoorbeeld aan de vervoers- en bevrijdingsgrepen.

Op advies van de GGD zullen wij vanaf nu voorlopig deze handelingen NIET meer laten uitvoeren tijdens de lessen. Bepaalde examenonderdelen zullen dus wellicht in aangepaste vorm terugkomen in de lessen.

Naast deze maatregel heeft de GGD ons gevraagd om leden op te roepen NIET naar het zwembad en verenigingsactiviteiten te komen als zij verkoudheidsklachten en/of koorts hebben of last hebben van hoest of benauwdheid. Door niet te komen als je klachten hebt, sluit je immers uit dat je anderen kunt besmetten en neem je dus het zekere voor het onzekere. Dit is trouwens ongeacht of zij al dan niet contact hebben gehad met een patiënt met het coronavirus of in een gebied zijn geweest waar het coronavirus heerst.

 

Wellicht ook goed om te vermelden: Voor zover nu bekend brengt zwemmen zelf geen extra risico met zich mee ten opzichte van andere sociale contacten en bijvoorbeeld het contact met andere personen op school of in de werkomgeving.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, neem dan contact met ons op via tc@vandixhoornbrigade.nl

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.