Nieuws: Mededeling i.v.m. Coronavirus (11-03-2020)

 

(Update 11-03-2020, 18.30 uur)

 

Zoals jullie allemaal weten zijn inmiddels ook in Zeeland mensen besmet met het nieuwe Coronavirus COVID-19. Het RIVM en de GGD Zeeland hebben richtlijnen opgesteld om besmetting met het virus te voorkomen en verdere verspreiding tegen te gaan.


Buitenom het regelmatig wassen van de handen, het hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes is hier deze week aan toegevoegd dat het beter is om geen handen meer te schudden. Naar aanleiding van deze laatste maatregel hebben wij contact gehad met de GGD Zeeland. Tijdens onze lessen vindt namelijk ook regelmatig lichamelijk contact plaats. Denk bijvoorbeeld aan de vervoers- en bevrijdingsgrepen.

Op advies van de GGD zullen wij vanaf nu voorlopig deze handelingen NIET meer laten uitvoeren tijdens de lessen. Bepaalde examenonderdelen zullen dus wellicht in aangepaste vorm terugkomen in de lessen.

Naast deze maatregel heeft de GGD ons gevraagd om leden op te roepen NIET naar het zwembad en verenigingsactiviteiten te komen als zij verkoudheidsklachten en/of koorts hebben of last hebben van hoest of benauwdheid. Door niet te komen als je klachten hebt, sluit je immers uit dat je anderen kunt besmetten en neem je dus het zekere voor het onzekere. Dit is trouwens ongeacht of zij al dan niet contact hebben gehad met een patiënt met het coronavirus of in een gebied zijn geweest waar het coronavirus heerst.

 

Wellicht ook goed om te vermelden: Voor zover nu bekend brengt zwemmen zelf geen extra risico met zich mee ten opzichte van andere sociale contacten en bijvoorbeeld het contact met andere personen op school of in de werkomgeving.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, neem dan contact met ons op via tc@vandixhoornbrigade.nl

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht