Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Boem, paaf, 3 maal Zeeuws alaaf! (25-02-2020)

Click to view full size image

Op zaterdag 22 februari was het weer zover, het verkleed zwemmen. Allerlei variaties waren te bewonderen: superhelden, prinsessen, brandweermannen, musketiers, vampiers, zwemmers... En zelfs de instructeurs waren verkleed! 

 

Met leuke feestmuziek werd er volop geplonsd. Zo moesten kinderen op de meest gekke manieren over een mat over het water lopen. Of feestslingers naar een heuse feestkar brengen die daarna over het water werd getrokken. En natuurlijk ballonnenbal waarbij ballen in mandjes moesten worden gegooid vanaf de duikplank.

 

Aan het eind werden er gekke sprongen gemaakt van zowel de hoge als de lage duikplank en was het heerlijk vrij zwemmen.

 

Foto's van deze te gekke ochtend vind je hier!

 

En neem op zaterdag 7 maart je vriendjes/vriendinnetjes mee naar het vriendjeszwemmen, zo kunnen zij ook ervaren hoe leuk het bij de brigade is!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.