Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Gespannen koppies bij Vaiana en Aladin (09-02-2020)

 

Op zaterdag 8 februari was het weer zover, onze traditionele filmdag! Ons clubhuis wordt eens per jaar omgetoverd tot een heuse bioscoop. De zaal zat stampvol voor onze eerste film "Vaiana" waarin de tienerdochter van het opperhoofd met halfgod Maui op avontuur gaat over de oceaan en het hart van de oceaan weet terug te bezorgen. Middenin de film was het pauze zoals het hoort in een echte bioscoop.

 

Met dank aan alle thuisbakkers was het daarna genieten van pannenkoeken. Gewoon naturel of met stroop of poedersuiker. Een deel nam afscheid, maar een grote groep bleef zitten voor de tweede film. Dit jaar was dit de speelfilm "Aladin" waarin deze straatjongen uiteindelijk weet te trouwen met prinses Jasmine. Hij wordt natuurlijk geholpen door zijn aapje en vliegend tapijt, maar vooral door de geest Genie uit de lamp.

 

De derde film van de avond was bedoeld voor ons kader. Met code oranje vanwege storm op zondag 9 februari was "De storm" over de watersnoodramp van 1953 een toepasselijke keuze. Na afloop werd de bioscoop opgeruimd. Tot volgend jaar in onze Van Dixhoornbioscoop, de leukse plek in het donker!

 

Foto's van de gezellige filmdag vind je hier

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.