Nieuws: Dropping leidt naar bunker bij Biggekerke (19-01-2020)

 

 

Op 18 januari vond de dropping plaats. In 4 groepen werd er gedropt, dit keer mochten de telefoons mee. Via de DDD (Desmond's Dixhoorn Dropping-app) konden de groepen zien hoe ver ze hemelsbreed van de basis waren. Maar waar die was...

 

Geblinddoekt vertrokken de groepen in auto's naar de droppinglocaties. Hoe sneller je de basis wist te vinden, hoe meer punten het opleverde. Maar er waren ook bonuspunten te verdienen! Groepsfoto's, foto's bij plaatsnaamborden en het meenemen van een typisch Zeeuws product leverden extra punten op. Dit gaf een keur aan foto's (te bewonderen in ons album en op Facebook) en een emmertje echte Zeeuwse klei, een schelp, Zeeuwse babbelaars en Zeeuws riet op.

 

De groep Middelburg 1.12 (de jongensgroep van de junior en zwemmend redders)  werd gedropt nabij Aagtekerke, middenin de donkere polder. Voor Middelburg 1.13 (de meidengroep van de junior en zwemmend redders) was er een locatie nabij Imkerij Poppendamme met enkel een sterrenhemel om hen heen. Middelburg 1.14 (de lifesavers 3 en daarmee de oudste groep) kwam bij station Oost-Souburg uit de wagen en hadden direct een overvloed aan keuzemogelijkheden. Middelburg 1.15 (de zwemmend redder en lifesaver groep) was de meest gemengde groep, zij werden op het bolwerk achter de Albert Heijn in Middelburg gedropt. Ook hier gaf de overvloed aan mogelijkheden direct problemen en de groep ging vrolijk zuidwaarts.

 

Het werd een nek aan nek-race tussen 1.12 en 1.13 waarbij 1.12 het eerste de basis wist te bereiken (het ging om seconden). Daarna volgden 1.14 en 1.15. De basis was een bunker in de buurt van Biggekerke. Terug in het clubhuis wachtte lekkere soep. Omdat 1.13 beter scoorde bij de foto's en het typisch Zeeuwse product werden zij de winnaars van 2020.

 

Het was in ieder geval een geslaagde avond en de foto's? Die vind je hier!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht