Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Agenda: Meevaren (02-12-2023)

Aanmeldformulier voor het meevaren door Junior Redders en Zwemmend Redders op 02-12-2023.

Bij de reddingsbrigade doen we meer dan alleen zwemmen. Vanaf ongeveer 12 jaar oud kun je namelijk ook deelnemen aan de oefeningen van onze (junior)rampenploegen. Ook kun je dan helpen bij het bewaken van evenementen op en rond het water zoals de intocht van Sinterklaas. Sommigen van jullie zijn al bijna oud genoeg, voor anderen duurt het nog even maar toch willen we jullie allemaal kennis laten maken met het varend redden binnen de reddingsbrigade.

Op zaterdag 2 december 2023 gaan we in groepjes met onze snelle reddingsboot het water op. Jullie kunnen dan zelf allemaal ervaren hoe het is om in een reddingsboot te zitten en wie weet mogen jullie ook nog een stukje 'zelf' varen, samen met onze schipper. We varen in de jachthaven van Middelburg en op het Kanaal door Walcheren. Uiteraard krijg je een passend reddingsvest aan. Omdat er (gelukkig!) best veel kinderen lid zijn van onze brigade, zal de tijdsduur van het varen beperkt zijn.

LET OP! Om alles in goede banen te leiden is het belangrijk dat we alle kinderen die mee willen doen goed kunnen verdelen over de beschikbare tijdsblokken. We willen jullie vragen in te schrijven op een 'ruim' tijdsblok van een uur. Vervolgens zullen we iedereen zo goed mogelijk verdelen over de 'kleine' tijdsblokken van 45 minuten binnen het opgegeven uur. Maakt de tijd jou niet zoveel uit, kies dan alle of meerdere tijdsblokken. Dat maakt voor ons het plannen een stuk eenvoudiger.

De (voorlopige) indeling vind je hier.

 

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Pieten op bezoek! (02-12)

02-12-2023: Op 2 december bezochten maar liefst 5 Pieten ons. Wij lieten ze zien wat we allemaal al kunnen in het water. Ze waren diep onder de indruk. Voor ons allemaal was er een leuk cadeautje en wat lekkers. Tot volgend jaar!

Lees verder »

Regenachtige maar geslaagde bewaking Intocht Sinterklaas (20-11)

20-11-2023: Zaterdag kwam Sinterklaas aan in het regenachtige Middelburg, uiteraard waren wij hier ook aanwezig om te zorgen voor de veiligheid van alle toeschouwers.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.