Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Over de club: Commissies

Evenementencommissie (EC)

De Evenementen Commissie (EC) organiseert ieder jaar een flink aantal activiteiten voor onze leden. Elk jaar opnieuw is de EC druk bezig om een geweldig leuk programma in elkaar te zetten, waarin voor alle leeftijden en alle brevetten weer wat leuks te doen is. Dit programma omvat een aantal jaarlijks terugkerende evenementen. Dit zijn onder meer het eindejaarszwemmen, het bezoek van Sinterklaas aan het zwembad en de vossenjacht.

Verder houden we elk jaar ook een filmdag, welke is opgesplitst in een middag voor de jongere leden en een avond voor de wat oudere leden. Van de meeste evenementen kun je foto's terugvinden op deze website, zo kun je nog nagenieten ook! Wil je weten wat ons eerst volgende evenement is? Kijk dan even op de agenda. Door op een activiteit te klikken, kun je precies te weten komen wat we gaan doen, waar dat is en voor wie het evenement precies bedoeld is. Wil je op de hoogte worden gehouden van de komende evenementen? Houdt dan ook onze nieuwsbrief goed in de gaten!

Meehelpen?

Voor ondersteuning bij de verschillende evenementen zijn wij altijd op zoek naar jongeren en ouders die hierbij éénmalig of vaker willen helpen. Je kunt bijvoorbeeld ingezet worden als begeleider om zo een oogje in het zeil te houden. Ook kunnen we regelmatig iemand gebruiken die boodschappen doet of kinderen kan vervoeren, broodjes kan smeren of pannenkoeken kan bakken. Met jouw hulp kunnen we onze evenementen een nog groter succes maken! Tips voor nieuwe evenementen zijn ook altijd van harte welkom. Interesse of tips? Neem even contact op met onze voorzitter.

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Nieuwe boot is vervanger voor ‘gedoneerde’ vlet (05-07)

05-07-2024: Onze brigade heeft een nieuwe reddingsboot. Deze vervangt de reddingsvlet die vorig jaar zomer plotsklaps werd overgedragen aan Oekraïne.

Lees verder »

Nieuwe boot maakt vloot compleet (05-07)

05-07-2024: Omroep Zeeland besteedt ook aandacht aan onze nieuwe reddingsboot. Roland gaf ook een interview voor de radio. Bekijk hier het gehele nieuwsitem.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.