Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Commissies

Commissies zijn de uitvoerende organen binnen de brigade. Onze brigade kent drie commissies. Zij vallen onder de verantwoordelijkheid van het brigadebestuur, wat deels gevormd wordt door de voorzitters van de verschillende commissies. De commissies zorgen er, ieder op hun eigen terrein, voor dat de nodige zaken worden georganiseerd en geregeld. Door een commissie aan te klikken, krijg je meer informatie over de activiteiten van deze commissie. Ook vind je contactgegevens. Bij sommige commissies vind je ook handige downloads terug zoals examen- en kledingeisen.

Meehelpen?
Instructeurs rekruteren we zelf onder onze zwemmende leden. Op organisatorisch vlak hebben we echter altijd wel behoefte aan (jong)volwassenen die in meer of mindere mate willen meehelpen bij één van de vele taken die de brigade vervult. Daarvoor is kennis van het zwemmen of zwemmend redden doorgaans niet vereist.

Zo kun je ondersteuning bieden bij een evenement, het opknappen van ons clubhuis en/of materiaal, of bijvoorbeeld chauffeur zijn bij een rampenoefening. Misschien is er ook iets voor jou bij? Lid worden van een commissie is niet altijd nodig, éénmalig helpen mag ook! Neem contact op met één van de commissies of informeer vrijblijvend via info@vandixhoornbrigade.nl.

Maak een keuze:

Bestuur
Commissie Bewakingen en Rampenbestrijding (CBR): Is verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van de rampenploeg en de bewakingen van evenementen op en rond het water.
EvenementenCommissie (EC): Verzorgt activiteiten voor leden binnen en buiten het zwembad.
Technische Commissie (TC): Is verantwoordelijk voor de opleidingen in het zwembad, EHBO-lessen en de opleiding Lifeguard Beach.

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.

Laatste nieuwsberichten:

Lente-achtige dropping (13-04)

13-04-2024: Op een mooie lente-achtige avond werden 7 teams rond Veere gedropt. Zij gingen op zoek naar de verborgen zender die aan het eind van de avond door iedereen gevonden was! Onderweg waren er volop punten te verdienen en we hadden maar liefst 2 winaars, maar de puntenaantallen lagen heel dicht op elkaar.

Lees verder »

Paaszwemmen (30-03)

30-03-2024: Op zaterdagochtend hadden vanwege Pasen een speciale zwemochtend. We deden allemaal leuke paasspelletjes en na afloop was er nog een lekkere traktatie.

Lees verder »
Bekijk het complete nieuwsarchief » Bekijk nieuwsarchief »

Vragen en afmelden

Voor alle vragen over onze trainingen kun je in het bad contact opnemen met de coördinator. Je kunt je vraag ook stellen via Facebook (chatbericht) of e-mail. Je kunt ook bellen naar 0118-820211 (Roland). Afmelden voor één van de lessen doe je via dit e-mailadres.