Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Agenda: Kennismaken met de reddingsbrigade (13-10-2023)

 

In oktober kunnen geïnteresseerden kennismaken met onze reddingsbrigade. Op vrijdagavond 6 oktober, vrijdagavond 13 oktober en vrijdagavond 20 oktober 2023 kunnen kinderen/jongeren uit groep 7 en 8 kijken en meedoen tijdens een speciaal opgezette trainingsavond. Kinderen tussen van de groepen 3 t/m 6 (en in het bezit van minimaal het A-diploma) kunnen dit doen op zaterdagochtend 7 oktober, zaterdagochtend 14 oktober en zaterdagochtend 21 oktober 2023.

We laten zien op welke onderdelen wij wekelijks trainen. Het gaat met name om reddingsonderdelen, maar natuurlijk is er ook aandacht voor bijvoorbeeld de verschillende zwemslagen. Kinderen/jongeren die interesse hebben kunnen komen kijken, maar zelf meedoen is natuurlijk leuker. Ouders/verzorgers kunnen meekijken vanaf de kant.

De kennismaking op de vrijdagavond vindt plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. De kennismaking op de zaterdagochtend begint om 08.00 uur en eindigt om 09.00 uur. Al onze zwemtrainingen vinden plaats in het Vrijburgbad tussen Middelburg en Vlissingen. Meld je bij binnenkomst in het zwembad bij de coördinator (te herkennen aan het gele t-shirt). Hij/zij helpt je verder op weg.

Deze activiteit wordt ondersteund door de gemeente Middelburg. Meedoen is geheel gratis! Alvast meer informatie lezen over het lidmaatschap bij onze vereniging? Klik hier!

Wil je meedoen? Stuur een e-mail naar tc@vandixhoornbrigade.nl. Kun je een keer niet? Geen probleem. Dan kom je gewoon één of twee van de drie keer. Een extra keer kennismaken kun je dan doen tijdens één van onze reguliere lessen.

LET OP: Het is noodzakelijk dat je minimaal in het bezit bent van het A-zwemdiploma.


 
Technische Commissie:

Marlous van Ingen-De Waard (commissievoorzitter)
• E-mail: tc@vandixhoornbrigade.nl


« Terug naar het overzicht met agendaberichten

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.