Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Agenda: Proefexamens zaterdagochtend (2/2) (01-04-2023)

Op vrijdag 24 en vrijdag 31 maart en zaterdag 25 maart en 1 april zijn de proefexamens; ons jaarlijkse meetmoment om te bepalen hoever elk individueel lid is met de examenstof van het diploma waarvoor hij of zij zwemt. Aan de hand van beoordelingslijsten kijken we waar we nog even de puntjes op de i moeten zetten en aan de hand van de uitslag wordt bepaald waaraan er binnen de groep nog gewerkt moet worden en of (met name bij nieuwe leden) het examen haalbaar is. Het is belangrijk dat we van iedereen een proefexamen afnemen.

Wie wanneer proefexamen moet doen zie je t.z.t. op deze pagina. Heb je naar aanleiding hiervan vragen? Stel ze dan aan je coördinator of stuur een e-mail naar tc@vandixhoornbrigade.nl

Tijdens de proefexamens hebben de examinatoren de zwemtijd hard nodig. Zorg dus dat je op tijd bent. Op tijd zijn betekent zeker een kwartier voor de start van de les aanwezig in het zwembad en omkleden.

Wil je de diploma-eisen of kledingeisen nog even bekijken? Klik op de links!


 
Technische Commissie:

Marlous van Ingen-De Waard (commissievoorzitter)
• E-mail: tc@vandixhoornbrigade.nl


« Terug naar het overzicht met agendaberichten

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.