Agenda: Lifesaver for a day (07-09-2019)

 LET OP: ONDERSTAANDE INFORMATIE IS NOG ONDER VOORBEHOUD.

Onder de noemer Lifesaver for a day kun je op zaterdag 7 september 2019 kennismaken met onze reddingsbrigade. Van 11.00 tot 15.00 uur starten we elk uur met een nieuwe groep deelnemers vanaf ons clubhuis aan de Dokstraat 24 in Middelburg. Je kunt dus instromen om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Wat gaan we doen?
Deze dag maak je in sneltreinvaart kennis met het werk van de reddingsbrigade. In het clubhuis start je met een korte veiligheidsuitleg en hierna gaan we onder meer aan de slag met EHBO en het leggen van knopen. Ook krijg je een filmpje te zien en natuurlijk gaan we ook het water op in één van onze reddingsboten. Afhankelijk van je leeftijd en de verdere omstandigheden zul je ook de kans krijgen om onder begeleiding zelf een stukje met de reddingsboot te varen! Verder gaan we ook oefenen met het redden van drenkelingen.

Voor wie is deze dag?

Jongeren vanaf 10 jaar oud zijn van harte welkom om mee te doen. Als je bij ons lid wordt kun je namelijk niet alleen zwemmen in het zwembad, de wat oudere leden kunnen ook helpen bij bewakingen. Denk aan zwemtochten, de intocht van sinterklaas en andere evenementen op en rondom het water.

Uiteindelijk kun je ook lid worden van onze rampenploeg die 24/7 paraat staat om te helpen bij grootschalige calamiteiten. Jongere leden kunnen echter ook al lid worden van de junioren rampenploeg. Zij worden niet ingezet bij calamiteiten maar gaan wel regelmatig oefenen en helpen mee bij bewakingen.

Meedoen?
Deze gezellige dag is een unieke mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten een kijkje in de keuken te krijgen en tegelijkertijd te onderzoeken of het vrijwilligerswerk bij de reddingsbrigade wellicht ook wat voor jou is! Aanmelden is niet nodig. Je kunt je op de dag zelf melden bij ons clubhuis.

PS: Mensen die al lid zijn van de brigade zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen.

Meer informatie volgt nog.

 


 

 

Voorzitter:
Leo Wolterman
• Tel: 0118 - 636353 (na 19.30 uur)
• E-mail: voorzitter@vandixhoornbrigade.nl

 

 


 

« Terug naar het overzicht met agendaberichten