Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Agenda: 51-jarig bestaan brigade (04-03-2023)

De Van Dixhoornbrigade werd in maart 1972 door een kleine groep enthousiaste mensen opgericht. Op de vroege ochtend van zaterdag 4 maart kwamen 5 inwoners van Middelburg gespannen hun bed uit. Alle vijf (Edith van der Mark, Inez Baronner, Johan van Moolenbroek, Jos de Rijke en Kees Schoof) waren lid van de Vlissingse Dr. A. Stavermanbrigade. Ze gingen op pad naar het zwembad, want ze hadden kort daarvoor een advertentie gezet in de huis-aan-huisbladen. Ze vonden dat het tijd werd dat de provinciale hoofdstad een eigen reddingsbrigade kreeg. En ook jong enthousiasme was er; bij het zwembad stonden 46 (!) kinderen te wachten die allemaal dolgraag het Zwemmend Redden wilden leren.

Onze brigade bestaat vandaag 51 jaar! 

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.