Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Agenda: Bewaking Intocht Sinterklaas Middelburg (18-11-2023)Op zaterdag 12 november brengt de pakjesboot nr. 7 Sinterklaas weer naar Middelburg. Samen met vijftig Zwarte Pieten zet hij bij de Punt om 13.30 uur voet aan wal bij de gedenknaald aan de Rouaansekaai en wordt hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann. De intocht van de goedheiligman wordt ook dit jaar weer door ons bewaakt. De verschillende rampenploegen zullen op het water en op de wal de veiligheid in het oog houden en waar nodig ingrijpen. We verzamelen om 10.00 uur in ons clubhuis, het einde is rond 16.00 uur.

Let op: Dit programma is nog onder voorbehoud.
Zie voor meer informatie ook de website van Stichting Evenementen Middelburg.


 
Commissie Bewakingen & Rampenbestrijding:

Bartel Meijers (commissievoorzitter)
• E-mail: cbr@vandixhoornbrigade.nl


« Terug naar het overzicht met agendaberichten

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.