Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Agenda: Jeugdstranddag (29-06-2024)Zaterdag 29 juni is het zo ver: tijd voor de JEUGDSTRANDDAG, een dag vol met leuke spelletjes en activiteiten op het strand bij Dishoek (nabij paviljoen Kaapduin). We hopen natuurlijk op stralend zomerweer, maar ook als het wat minder warm is maken we er sowieso een succes van. Uiteraard zijn jullie ook dit jaar weer van harte welkom en we hopen dat jullie er dit jaar weer allemaal bij zijn. Broers, zussen, vrienden, vriendinnen zijn ook welkom. Het is een fantastische afsluiting van het jaar! Dit jaar werken we intensief samen met de strandwacht en gaat deze extra materiaal inzetten!

I.v.m. de aanschaf van eten en drinken is opgave verplicht, maar eenvoudig: mail naar ec@vandixhoornbrigade.nl o.v.v. "Jeugdstranddag". Ouders kunnen zich opgeven als begeleider of als hulp bij bijvoorbeeld het klaarmaken van de lunch.

Wat moet je meenemen:

- Zwemkleding.
- Handdoek.
- Zonnebrand.
- Eventueel regenkleding (je weet maar nooit!).
- Je goede humeur.

Wat je niet hoeft mee te nemen:

- Eten en drinken (dat verzorgen wij).
- Waardevolle spullen (mobiel, geld, enzovoorts).

's Morgens doen we in groepjes verschillende spelletjes op het strand en activiteiten van de strandwacht. Bij goed weer gaan we na de lunch zwemmen en doen we een aantal spellen met iedereen in de branding. Ook dan is de strandwacht van de partij. Mocht de dag vanwege erg slechte weersomstandigheden niet doorgaan dan publiceren we dat op vrijdagavond 5 juli vanaf 18.00 uur hier op de website en via sociale media. Deelnemers ontvangen hierover ook een mailbericht. 

Vanaf 10.15 uur ben je welkom, om 10.30 start de Jeugdstranddag. We eindigen om 14.00 uur.


 
Evenementencommissie:

Roy van de Voort (commissievoorzitter)
• E-mail: ec@vandixhoornbrigade.nl


« Terug naar het overzicht met agendaberichten

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.